Recepten

Mediterraans lam

Ingrediënten:

4 eetlepels Olijfolie
3 stukken lamsnek
4 eetlepels Brandy
2 grote uien, gesneden
2 preien, in dunne schijfjes
3 stokken bleekselderij, gesneden
2 eetlepels gehakte knoflook
2 winter wortelen, dunne schijfjes
4 takjes verse Rozemarijn
4 laurierblaadjes
15 geschilde krielaardappelen
1 rode paprika, in reepjes
1 groene paprika, in reepjes
250 gr. kastanje champignons, in partjes
250 gr. courgettes, grote stukken
12 zure uien
12 zon gedroogde tomaten
250 gr. zwarte olijven
3 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
half kopje gehakte verse peterselie

Voor de saus:
2 blikjes gepelde tomaten,
750 ml. rode wijn
500 ml. rundvlees bouillon
2 eetlepels Aromat
2 eetlepels gedroogde kruiden
1 eetlepel citroen peper
1 eetlepel suiker

Verwarm de olijfolie in een pan en schroei het vlees aan alle kanten dicht. Voeg de Brandy toe en roer het vlees even om. Verdeel de uien, prei, selderij en knoflook boven op het vlees. Voeg de wortelen, Rozemarijn, laurierblad en aardappeltjes toe.

Mix al de ingrediënten voor de saus in een blender. Giet de saus over het vlees en de groenten heen. Dek de pan af en laat het geheel 1½-2 uur sudderen.

Voeg daarna de Paprika’s, champignons, courgettes, zure uien, zongedroogde tomaten en olijven toe. Laat het geheel nog 30 minuten sudderen.

Voeg als laatste de Parmezaanse kaas en de peterselie toe. Even doorroeren en het geheel is klaar om te serveren.

Eet smakelijk!